Свежи сир 10%mmsm 400g
Свежи сир је намирница која се готово свакодневно користи у кухињи. Заиста, пуно је примера кулинарских примена ове врсте сира: од стављања у сендвиче, сосеве, пите и гибанице, до преукусног и планетарно популарног “cheesecake” колача.
Свежи сир 10% mmsm млекаре Круна савршен је за пипремање сланих јела, пита и гибаница, али се исто тако може користити и за припремање слатких посластица.
[su_table responsive="yes"]Просечна хранљива вредност | у 100 g производа | **%RU (100 g) |
---|---|---|
Енергија | 292 kJ / 69 kcal | 3,5% |
Масти | 1,0 g | 1,4% |
од којих засићене масне киселине | 0,7 g | 3,5% |
Угљени хидрати | 3,0 g | 1,1% |
од којих шећери | 3,0 g | 3,3% |
Протеини | 12,0 g | 24,0% |
Со* | 1,2 g | 20,0% |
*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).
[/su_table]
Свежи сир 25%mmsm 400g
Свежи сир је намирница која се готово свакодневно користи у кухињи. Заиста, пуно је примера кулинарских примена ове врсте сира: од стављања у сендвиче, сосеве, пите и гибанице, до преукусног и планетарно популарног “cheesecake” колача.
Свежи сир 25% mmsm млекаре Круна, савршен је за пипремање сланих јела, пита и гибаница, али се исто тако може користити и за припремање слатких посластица.
[su_table responsive="yes"]Просечна хранљива вредност | у 100 g производа | **%RU (100 g) |
---|---|---|
Енергија | 563 kJ / 69 kcal | 7,8% |
Масти | 7,5 g | 10,7% |
од којих засићене масне киселине | 4,1 g | 20,5% |
Угљени хидрати | 1,6 g | 0,6% |
од којих шећери | 1,6 g | 1,8% |
Протеини | 20,4 g | 40,8% |
Со* | 1,37 g | 22,8% |
*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).
[/su_table]
Шумадијски млади сир 25%mmsm 800g
Сир од давнина спада у ред највреднијих намирница, па је логично да је толико популаран и чест у исхрани. Шумадијски млади сир као ретко која природно настала храна, може се користити и користи се непосредно, без икакве претходне припреме у свим врстама и деловима оброка. Такође, са њим или од њега могу се правити и праве се најразличитија јела, која српску кухињу чине препознатљивом. Има врло високу прехрамбену вредност као извор највреднијих беланчевина, масти, минерала и посебно врло важног калцијума, готово свих витамина и умерену калоричност.
[su_table responsive="yes"]
Просечна хранљива вредност | у 100 g производа | **%RU (100 g) |
---|---|---|
Енергија | 576 kJ / 138 kcal | 14,8% |
Масти | 7,2 g | 10,3% |
од којих засићене масне киселине | 4,9 g | 24,5% |
Угљени хидрати | 1,3 g | 0,5% |
од којих шећери | 1,3 g | 1,4% |
Протеини | 16,9 g | 33,8% |
Со* | 0,53 g | 8,8% |
*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).
[/su_table]
Шумадијски зрели сир 800g
Шумадијски зрели сир спада у групу белих сирева. Израда овог сира спроводи се на традиционалан начин, уз поштовање свих стандарда о безбедности хране. Процесом зрења, добија специфичан укус белог сира, као и тврдоћа сира.
Традиција на столу. Осетите укус домаћег квалитета.
.[su_table responsive="yes"]
Просечна хранљива вредност | у 100 g производа | **%RU (100 g) |
---|---|---|
Енергија | 696 kJ / 167 kcal | 8,3% |
Масти | 10 g | 14,2% |
од којих засићене масне киселине | 6,4 g | 32,0% |
Угљени хидрати | 2,4 g | 0,9% |
од којих шећери | 2,4 g | 2,7% |
Протеини | 16,7 g | 33,4% |
Со* | 3,0 g | 50,0% |
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).
[/su_table]
