Свежи сир 10%mmsm 400g

Свежи сир је намирница која се готово свакодневно користи у кухињи. Заиста, пуно је примера кулинарских примена ове врсте сира: од стављања у сендвиче, сосеве, пите и гибанице, до преукусног и планетарно популарног “cheesecake” колача.

Свежи сир 10% mmsm млекаре Круна савршен је за пипремање сланих јела, пита и гибаница, али се исто тако може користити и за припремање слатких посластица.

[su_table responsive="yes"]

Просечна хранљива вредност у 100 g производа **%RU (100 g)
Енергија 292 kJ / 69 kcal 3,5%
Масти 1,0 g 1,4%
од којих засићене масне киселине 0,7 g 3,5%
Угљени хидрати 3,0 g 1,1%
од којих шећери 3,0 g 3,3%
Протеини 12,0 g 24,0%
Со* 1,2 g 20,0%

*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).

[/su_table]

Свежи сир 25%mmsm 400g

Свежи сир је намирница која се готово свакодневно користи у кухињи. Заиста, пуно је примера кулинарских примена ове врсте сира: од стављања у сендвиче, сосеве, пите и гибанице, до преукусног и планетарно популарног “cheesecake” колача.

Свежи сир 25% mmsm млекаре Круна, савршен је за пипремање сланих јела, пита и гибаница, али се исто тако може користити и за припремање слатких посластица.

[su_table responsive="yes"]

Просечна хранљива вредност у 100 g производа **%RU (100 g)
Енергија 563 kJ / 69 kcal 7,8%
Масти 7,5 g 10,7%
од којих засићене масне киселине 4,1 g 20,5%
Угљени хидрати 1,6 g 0,6%
од којих шећери 1,6 g 1,8%
Протеини 20,4 g 40,8%
Со* 1,37 g 22,8%

*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).

[/su_table]

Шумадијски млади сир 25%mmsm 800g

Сир од давнина спада у ред највреднијих намирница, па је логично да је толико популаран и чест у исхрани. Шумадијски млади сир као ретко која природно настала храна, може се користити и користи се непосредно, без икакве претходне припреме у свим врстама и деловима оброка. Такође, са њим или од њега могу се правити и праве се најразличитија јела, која српску кухињу чине препознатљивом. Има врло високу прехрамбену вредност као извор највреднијих беланчевина, масти, минерала и посебно врло важног калцијума, готово свих витамина и умерену калоричност.
[su_table responsive="yes"]

Просечна хранљива вредност у 100 g производа **%RU (100 g)
Енергија 576 kJ / 138 kcal 14,8%
Масти 7,2 g 10,3%
од којих засићене масне киселине 4,9 g 24,5%
Угљени хидрати 1,3 g 0,5%
од којих шећери 1,3 g 1,4%
Протеини 16,9 g 33,8%
Со* 0,53 g 8,8%

*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).

[/su_table]

Шумадијски зрели сир 800g

Шумадијски зрели сир спада у групу белих сирева. Израда овог сира спроводи се на традиционалан начин, уз поштовање свих стандарда о безбедности хране. Процесом зрења, добија специфичан укус белог сира, као и тврдоћа сира.

Традиција на столу. Осетите укус домаћег квалитета.

.[su_table responsive="yes"]

Просечна хранљива вредност у 100 g производа **%RU (100 g)
Енергија 696 kJ / 167 kcal 8,3%
Масти 10 g 14,2%
од којих засићене масне киселине 6,4 g 32,0%
Угљени хидрати 2,4 g 0,9%
од којих шећери 2,4 g 2,7%
Протеини 16,7 g 33,4%
Со* 3,0 g 50,0%

**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).

[/su_table]

Loading
sr_RSSerbian