Шумадијски млади сир 25%mmsm 800g

25% млечне масти

Сир од давнина спада у ред највреднијих намирница, па је логично да је толико популаран и чест у исхрани. Шумадијски млади сир као ретко која природно настала храна, може се користити и користи се непосредно, без икакве претходне припреме у свим врстама и деловима оброка. Такође, са њим или од њега могу се правити и праве се најразличитија јела, која српску кухињу чине препознатљивом. Има врло високу прехрамбену вредност као извор највреднијих беланчевина, масти, минерала и посебно врло важног калцијума, готово свих витамина и умерену калоричност.

Просечна хранљива вредност у 100 g производа **%RU (100 g)
Енергија 576 kJ / 138 kcal 14,8%
Масти 7,2 g 10,3%
од којих засићене масне киселине 4,9 g 24,5%
Угљени хидрати 1,3 g 0,5%
од којих шећери 1,3 g 1,4%
Протеини 16,9 g 33,8%
Со* 0,53 g 8,8%

*Садржај соли је искључиво последица природно присутног натријума.
**%RU (100 g) – Референтни унос за просечну одраслу особу (8400 kJ / 2000 kcal).

Категорија:
sr_RSSerbian