Из љубави према млеку

Из љубави према млеку

Ко смо ми

Ми смо нова домаћа млекара, изграђена у срцу Шумадије и Поморавља, у Великој Плани.

Након више од 30 година бављења трговином млека и млечних производа из целе Србије, одлучили смо да све оно што знамо о млеку преточимо у производњу. Са жељом да своје искуство, средства и знање применимо на изградњу на тзв. “зеленом пољу”, изградили смо Млекару КРУНА потпуно “од нуле”.

Применили смо највише стандарде приликом изградње објеката, који се простиру на 3000 m². Уградњом најмодерније опреме последње генерације за обраду млека и производњу млечних производа, водили смо рачуна о сваком детаљу.

Млекара поседује две модерно опремљене лабораторије за контролу сировине и готових производа.

Млеко је краљица хране

За млеко се каже да је “краљица хране”.  Млеко је основна намирница, али његова “краљевска” својства га чине незамењивом намирницом током читавог људског живота.  Инспирисани љубављу према млеку, лако смо изабрали име за млекару.

Круна за краљицу. Млекара Круна.

Наши производи  се праве од млека које се откупљује са фарми Поморавља и Шумадије , а сама сировина се чува у лактофризима и довози до млекаре у најмодернијим камионима цистернама.

Висок квалитет сировине обезбеђује здрав и свеж производ, који пружа разноврсну и избалансирану исхрану.

Све почиње у природи

Све ово започиње на фармама наших добављача млека, који нас свакодневно снабдевају уговореним количинама млека, веома високог квалитета.  Поморавље и Шумадија су богати пашњацима и узгајивачима крава које дају високо квалитетно млеко. Наша млекара им се приближила, како би уз заједничко ангажовање подигли ниво производње и упослили како сточаре тако и раднике у производњи и дистрибуцији.

Више разлога да млади остану на селу и мањим градовима, какав је Велика Плана.

Млеко је наша најважнија сировина и представља основу за наше брендиране и квалитетне производе. Свакодневно водимо рачуна о квалитету, као и заштити животне средине. У складу са праксом која испуњава еколошке стандарде, улажемо у еко амбалажу која је биоразградива и носи ознаку FSC.

Такође, имплементирали смо стандарде за управљање безбедношћу хране ISO 22000, HACCP, као и стандард IFS. Радимо и даље на имплементацији стандарда који ће нашу млекару учинити што квалитетнијом и поузданијом, наше процесе што ефикаснијим, а наше запослене обученим и припремљеним за рад у врхунским условима.

Мисија

Мисија наше компаније је да применом стечених знања у производњи млека и млечних производа, потрошачима вратимо укусе домаћих традиционалних млечних производа у иновативној и препознатљивој амбалажи, која носи снажну поруку.

Визија

Визија наше млекаре је да ускладимо успех пословања са еколошком и друштвеном одговорношћу, као и очувањем вредности за будуће генерације. Желимо да запосленима као и произвођачима млека омогућимо добру будућност, тако што ћемо да креирамо и производимо висококвалитетне производе, како у земљи тако и у иностранству.

Млекар стиже сваког дана

Наше производе ћете препознати по јединственом, сведеном и атрактивном визуелном идентитету, а порука „Млекар стиже сваког дана“ јасно говори потрошачима да су наши производи увек свежи и да сваког дана стижу до купаца.

Традиционална технологија  обраде млека и израде млечних производа, запакована је у модернo дизајнирану амбалажу под именом Млекар.

Процеси

Квалитет је наш приоритет

Водимо рачуна да сировина коју прикупљамо са фарми Шумадије и Поморавља, увек буде високог квалитета.
Висок квалитет сировине обезбеђује квалитет производа.

Амбалажа

Непрестано проверавамо амбалажу у коју пакујемо наше производе, како би свежина производа била на гарантованом нивоу.

Контрола сировине

У нашу млекару улази само млеко високог квалитета. Контрола се врши у cваком кораку процеса, од набавке до крајњег производа.

Лабораторија

Анализом и хемијским испитивањима млека и осталих производа, контролишемо састав сировине и готових производа, неколико пута у току производње.

Логистика

Пратимо производе и када изађу из нашег магацина. Служба логистике је задужена да производи безбедно стигну до купаца.

sr_RSSerbian